Bolhaírtók és Kullancsírtók | Pharmy Online Patika

Bolhaírtók és kullancsírtók

Használatuk elengedhetetlen kiskedvenceink védelmében. A legjobb stratégia a megelőzés! Válasszon olyan kullancs és bolha elleni készítményeket, amelyek képesek távol tartani a kutyáktól, macskáktól a parazitákat, jó példa erre a kutya-, macska bolhanyakörv vagy a bolhaírtó cseppek. Amennyiben kiskedvencét belső parazitáktól is védeni szeretné nézzen szét a nekik szánt féreghajtó termékeink között is.

Szűrők

Termékek szűrése

Általános

Gyártó

Korhatár

Kiszerelés

Mennyiség: 0 - 500

Egyéb

Szállítási idő:
2-4 nap
3 995 Ft
Szállítási idő:
1-2 nap
1 295 Ft
Szállítási idő:
2-4 nap
2 420 Ft
Szállítási idő:
2-4 nap
1 850 Ft

Bolha és kullancsirtó nyakörvek

Előnyük, hogy több hónapon keresztül hatásosak, vízállóak, a kullancsnak nem kell megcsípnie az állatot ahhoz, hogy a szer végezzen vele és a bolhák ellen is megoldást nyújtanak.

 

A bőrön alkalmazható kullancs- és bolhaírtó cseppek

Előnyük megegyezik a nyakörvével, hiszen itt sem kell megcsípniük a parazitáknak kedvencünket ahhoz, hogy a cseppek hatóanyaga végezzen velük. Gyorsan hatnak és legtöbbször nem okoz gondot az alkalmazásuk sem.

 

A kullancsok

A kullancsok olyan paraziták, amelyek az állatok véréből táplálkoznak úgy, hogy azok szőrébe kapaszkodnak. Gyakran fordulnak elő füves, erdős környezetben, ahol arra várnak, hogy egy állat vagy akár ember elsétáljon mellettük és akkor átkapaszkodhassanak rájuk. Amint megtalálják a gazdatesten az erre alkalmas helyet támadásba lendülnek és akár több napot is eltöltenek ott.

 

A kullancs csípés veszélyei:

A kullancs csípés helyén irritáció alakulhat ki főleg az arra allergiás állatoknál. Ritka esetekben akár vérszegénységet is okozhatnak kiskedvencünknél. Amiről nem szabad elfeledkeznie a gazdinak, hogy a fertőzött kullancsok veszélyes betegségeket hordozhatnak, ezek közül az egyik legismertebb a Lyme-kór. Ez a bakteriális betegség az immunrendszert és az ízületeket támadja, komoly kockázatot jelentve a kutya, macska és az ember egészségére.

 

Kutya és macska kullancsírtók:

A kullancs elleni kezelések számos változatban elérhetőek, például rácseppentő oldatok, tabletták vagy nyakörvek formájában. A kullancs irtók elpusztítják a kullancsokat, míg más, riasztó és elpusztító kezelésekkel megelőzheti a kullancsfertőzést. Fontos kiemelni, hogy a macska bolhaírtó és a kutya bolhaírtó nem azonos egymással, sőt veszélyes is lehet, ha kiskedvencünknek nem a neki való készítményt választjuk.

Az egyes kullancsírtó gyógyszerformák hatásaikat tekintve eltérőek. A tabletták hatóanyaga a véráramban fejt ki hatását és akkor pusztítja el a kullancsot amikor az már szívja az állat vérét.

Találunk helyileg ható kullancsírtókat, ezek szintén a véráramba kerülve fejtik ki hatásukat, vagy a bőr felszínén aktiválódnak. A bolha és kullancs elleni nyakörvvel védekezhet a bolhák és kullancsok ellen anélkül, hogy a parazitáknak meg kellene csípniük kutyáját vagy macskáját.

 

Mik azok a bolhák?

A bolhák olyan paraziták melyek átugorhatnak a kutyákra, macskákra és ezután a vérüket szívják, hogy életben maradjanak. Mindeközben betegségekkel és parazitákkal fertőzhetik kedvenceinket.

 

Milyen gondokat okozhatnak a bolhák?

A bolha csípése bolhaallergiás dermatitiszt (FAD) okozhat, amely egy allergiás reakció a bolha nyálára, és ami bőrirritációt és erős viszketést válthat ki. A kutyák galandféreggel fertőződhetnek meg, ha tisztálkodás közben véletlenül lenyelnek egy fertőzött bolhát. Nem utolsó sorban a bolhák az embereket is megcsíphetik, ezzel számos bakteriális fertőzést közvetítve nekik.

 

Macska-, kutya bolhaírtók

Rengeteg különféle termék áll a gazdik rendelkezésére, mikor bolhairtásról van szó. Megtalálhatóak a bolha elleni nyakörvek, a bőrre cseppenthető oldatok, a spray-k és a tabletták. Ezek mind másképp és különböző ideig hatnak. Az, hogy milyen gyakran kell alkalmazni a kezelést ahhoz, hogy a bolhák felől nyugodtak legyünk, az a kiválasztott terméktől és egyéb tényezőktől függ.

 

Bolha elleni samponok és spray-k

A bolhák haladéktalan kimosása a szőrből nagyon jó módszer, amikor azonnal kell cselekedni, és meg akarja szabadítani kis kedvencét a bolhacsípések kellemetlen, viszkető érzésétől és az esetleges allergiás reakcióktól. A sampon azonban csak addig hat, amíg a kis vérszívók benne vannak az állat szőrében. Miután a kutya vagy macska bundája megszáradt, a környezetében levő bolhák újra támadásba lendülhetnek.

Nem szabad elfelejteni, hogy a sampon mellett valamilyen kiegészítő védelemről is gondoskodni kell, amelynek bolhairtó hatása hosszú távon érvényesül.